Novi Sad
07.02.2024.
13:27 > 16:21
Pokret Kreni-promeni predao je zahtev Betaniji da se porodiljama omogući pratnja u porođajnoj sali, po uzoru na prakse iz celog sveta
  • Novosadjanka

    08.02.2024 00:17
    @ Stanislav
    Imam troje dece i svo troje su rodjeni u i inostranstvu u drzavnoj bolnici. Muz je bio uz mene na svim porodjajima. Porodilja moze da bira ko ce biti sa njom, dai ce to biti muz, majka ili prijateljica.... i niko u vezi toga ne pravi dramu.
  • Ne ja

    07.02.2024 17:44
    Sa našim mamama je bas bila pratnja…ludilo.

    Dajte peticiju za sve protiv ove dokone ludosti.
  • žene su hrabre

    07.02.2024 16:46
    ali,treba im pomoć
    I to i beba pored mame. Ne tamo negde u nekoj sobi. A,da tate ili neko od pratnje ostane i na prvom pregledu kada dodje pedijatar.
    Jer,žena u mnogo slučajeva ne može da ustane,a kada to vide onda počnu da izmišljaju bolesti i razna snimanja bebe bez pratnje. Odvedu dete i zapišu da nije dobro. I ne dozvoljavaju da se vidi beba. Ni mama,ni tata.
    Ne želim da plašim,ali u takvoj situaciji (beba bez pratnje) je veoma diskutabilno šta je istina.
    Nadam se da ćete sve uzeti u obzir i da će se zaista sve rešiti u korist beba i majki.
  • Bojica

    07.02.2024 16:42
    @Senka
    Ne širite neistine, ljubazno Vas molim. Princ od Velsa JESTE prisustvovao rođenju svakom od svoje troje dece (prema zvaničnim navodima Bakingemske palate). Majka sam troje dece i moj suprug je, takođe, prisustvovao rođenju svake naše ćerkice. Nije to nikakva krajnost. Zaboga, pa to su njegova DECA! To je normalna praksa u VELIKOJ većini država u svetu. A sad zašto Betanija ne ide u korak sa svetom, to je posebna priča. Ne pričajte tuđa iskustva, i najvažnije, ne širite neistine, Senka. Pozdrav i svako dobro!
  • Dr mr

    07.02.2024 16:28
    Čisto sumnjam da će Betanija dozvoliti pratnju na porođaju, a znamo svi i zašto. U pola Srbije je dozvoljena pratnja, ali u ogromnom Novom Sadu nije - sigurno nije slučajno.
    Ako kojim slučajem iznenade i dozvole pratnju, pitam se na kome će onda da leči komplekse jadna dr Bogavac :(
  • Stanislav

    07.02.2024 15:53
    Naravno da može u inostranstvu ali u privatnim klinikama a to košta.
  • Senka

    07.02.2024 15:23
    Boze,
    Da li vidis dokle su ove ludosti dosle? Zivo me zanima koliko ce muskaraca( ako dodju) pristati da prisustvuju drugom porodjaju!
    Ni princ od Velsa kjoi ima 3 dece nije bio ni na jednom porodjaju! U redu je da se obezbede uslovi i odnos prema porodilji human i kako dolikuje,ali ne ludujte o ne idite u drugu krajnost.
  • Jelena ns

    07.02.2024 14:26
    Nemas da das 500 e i ne znas da li ces ziva i zdrava izaci sa zivom i zdravom bebom iz porodilista?!! Dokle smo mi stigli majko bozija... Uzaaaaas!
  • Ceca

    07.02.2024 14:11
    Preko potrebno
    Podrska za inicijativu!
  • Novosadjanka

    07.02.2024 13:56
    Ne samo da porodilje dobiju pratnju na porodjaju, vec treba poraditi i na tome da iste te porodilje kao i sve zene u Srbiji imaju humane uslove kada odu i na ginekoloski pregled. U svetu je praksa kada odete kod ginekologa na pregled, da se skinete pored samog stola za pregled koji ima paravan, ( nema setnje bez donjeg vesa)dobijete zastitni ogrtac, legnete prekriveni a zatim onda tek dolazi lekar da vas pregleda ne skidajuci ogrtac sa vas. Ovde u Srbiji se zena skine iza paravana ( ako ga ima) onda bez donjeg vesa proseta do stola za pregled i nakon pregleda opet isto tako nazad dok lekar sedi za svojim stolom i sve to gleda. Zenama bude jako neprijatno i trebalo bi se poraditi na tome da zene u Srbiji dobiju mali vise dostojanstva. Isto je i u drzavnim ali i u privatnim klinikama.
  • komšinica

    07.02.2024 13:46
    Nija te inicijativa loša, ali kako to da se izvede u Betaniji? Ko će pored vas da stoji satima u predporodjanom gde su i druge žene. Porodjan sala je isto tako kolektivna. Ja sam se u Betaniji porodila dva puta i o tome nemam lepo mišljenje, mada ja nisam imala loše iskustvo sa ljudima. Sve to nije važno,mene zanima jedino to kako to da se izvede. Zastrasujuća je i konstatacija da je žena u porodilištu sama i da nema ko da je zaštiti. Dokle smo mi to stigli, ako neko nekog treba da štiti od lekara i drugog medicinskog osoblja. A po svemu sudeći da treba, i? Ja mogu samo da vam kažem da ako vi nemate u pratnji stručnu osobu niko vam ništa neće pomoći jedino se niko neće derati na vas. Problemi su sasvim druge prirode!
  • Neko

    07.02.2024 13:45
    Nažalost
    Ponovo zamena teza, nažalost čak i kod ove "opozicione" organizacije. Nije poenta da ide neko da nas "brani" na porođaju, već da lekari i osoblje prestanu da budu bahati, korumpirani i nasilni. Prisustvo pratnje je svakako plus, ali je ovo zamazivanje očiju i propuštanje prilike da se velike stvari izguraju do kraja.
  • YYY

    07.02.2024 13:40
    Ne može neposredno prisustvo u porođajnoj sali i gotovo.Može iza paravana,balkona, možda video prenos.
  • Stara dobra

    07.02.2024 13:33
    Betanija mesara! Leglo svog brljavljenja i nadmenog prikrivanja grubih gresaka!
    A njihov davnasnji izgovor-da nemaju dovoljno osoblja da pazi i porodilju i pratnju.. pa zato zdusno skacu po stomacima i vakumima vade decu jer porodilju niko ne gleda i niko ne bude prisutan kada do komplikacije dodje.. Sve sto je iole vredelo otislo je odande-i da gospodo uvredjeni akuseri-jeste lov na vas vestice JER NE SMETE BITI TAKO BAHATI I BEZOBRAZNI

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna